NIEUWS

Imagine 5G

5G is een enabler voor de aankomende technologie gedreven vernieuwing. 5G is de internet snelheid die massale connectiviteit en naadloze technologische samenwerking mogelijk maakt. Wanneer we overeenstemming kunnen bereiken over wereld standaarden rondom 5G, zal 5G, IoT en AI ons perplex doen staan van haar mogelijkheden.

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is een filosofie, een mindset, waarin klanttevredenheid en continue verbetering van bedrijfsprocessen centraal staan. Motorola, Toyota en General Electric hebben de basis gelegd voor deze wereldwijde filosofie. Eline,  Black Belt gecertificeerd, legt uit hoe innovatie en Lean Six Sigma elkaar kunnen versterken.

IAM Security

Op het Identity and Access Management (IAM) congres van Gartner werd het maar weer eens duidelijk gemaakt: Beveiliging van corporate assets is belangrijker dan ooit! Technologische vooruitgang geeft flexwerken (work anytime, anywhere on any device) een boost. Hoe zorg je ervoor dat alleen geautoriseerde medewerkers toegang hebben tot corporate eigendommen? IAM maakt het mogelijk.


Humanizing IT

De robot van de machine is de mens. Het boek uit dat Ronald Giphart samen met Asibot heeft geschreven. Een wereldprimeur. Robots schrijven tezamen met auteur Giphart een verhaal. De universiteit van Antwerpen creerde een brein, gevoed door duizenden Nederlandstalige boeken.

 

Generative Design

Systemen oordelen over esthetische waarde. Evolutionaire algoritmen bepalen  het best-performing ontwerp. De ontwerper geeft uitgangspunten. De machine genereert het meest optimale ontwerp en middels neural networks ook nog eens het meest aansprekende.

 

Smart Society

De Smart Mobility Society. Toyota transformeert van autofabrikant, naar mobiliteitsbedrijf, naar zorgonderneming. In een connected wereld biedt zij de samenleving veiligheid op ecologisch verantwoorde wijze. Alles waar Volvo naar streeft + een ecologisch verantwoord gedeeld transportsysteem.

 


Everybody Lies

De pakkende titel van Seth Stephens-Davidowitz boek over big data. Met interessante en grappige voorbeelden neemt hij je mee in de wereld van big data op het internet. Zijn interview tijdens de boek presentatie heeft mij direct overtuigd. Hup Amazon op en kopen! 

Lessons Learned

Leren van ervaringen is een must. Met goed georganiseerde Lessons Learned sessies kun je na een periode van hard en intens teamwork gezamenlijk stil staan bij de successen die gaandeweg zijn behaald (Yay!), maar zeker ook de verbeteringen die je in een volgend project wilt toepassen (Aha..).

Web ontwikkeling

De Websummit werd voor het eerst in Lissabon gehouden. Een verandering van locatie heeft de deelnemers niet tegengehouden. De voorpret begon op 13 Oktober bij het Rotterdamse Venture Cafe, waar startup envoy Prins Constantijn het warmup event opende.


30e SXSW

SXSW vierde haar 30e verjaardag met 35.000 van haar beste vrienden en vriendinnen. Het was een geweldig feest.

We werden getrakteerd op cocktails, muziek, werelds grootste selfie, zelfrijdende wagens, vr boardrooms, toegepaste AI, chatbots als je beste vriend, persoonlijke medicatie en nog veel meer .

Future of Work

De World Post organiseerde een 2 daags event waar – als in een snelkookpan – een specialisten elkaar inspireerden over de ongelimiteerde mogelijkheden die technologische innovatie met zich mee brengt en de invloed die het op ons en onze samenleving, economie en grootmachten heeft.

Social Enterprise

Heeft een Social Enterprise netwerk meerwaarde voor uw bedrijf? Is Yammer de opvolger van uw maatwerk intranet? Eline Kurvink presenteerde een klantcase tijdens het Microsoft event dat op 28 februari in de Westergasfabriek in Amsterdam plaatsvond.


Nexus of Forces

Afgelopen maand lieten we ons inspireren op het Gartner Congres Portals, Collaboration & Content, de volgende is in Mei in San Francisco en absoluut een aanrader.  Deze blog licht een tipje van de sluier in referentie naar het Gartner model; The Nexus of Forces.

Data driven

We werden ondergedompeld in een menigte van app bouwers, start-up’s, investeerders en ‘inspirators’. In New York vond het internationaal congres van The Next Web plaats; twee dagen netwerken, geïnspireerd worden en inspireren.

 

Geen IT afdeling

Zullen we het zonder IT afdeling doen? Dinsdag 10 december in Amersfoort spreekt Michel Osseweijer op het najaarsevent van de Rulersgroup. Cloud, Mobile, BigData en Social domineren nog steeds de IT agenda.